Kollaskolan öppnar F-3 igen – men förskola stänger

Förra veckan tog Kungsbacka kommun beslut om att gå över till distansundervisning i fyra klasser på Kollaskolans F-3. På onsdag öppnar skolan igen då inga fler medarbetare insjuknat.

I morgon onsdag, 2 december, öppnar undervisningen i Kollaskolan igen. Samtidigt meddelar kommunen att förskolan Kolla Skogsdunge stängs för tre barngrupper från och med 30 november. Detta under en vecka framåt då flera i personalen är frånvarande.

Det var förra veckan som nämnden för Förskola och grundskola i samråd med Smittskydd Halland beslutade att gå över till distansundervisning för fyra klasser i årskurserna F-3. Anledningen var att flera personer på skolan var smittade av covid-19 och man behövde bryta en smittkedja. Nu bedömer nämnden att stängningen gett effekt eftersom inga fler medarbetare insjuknat.

Läs mer: Distansundervisning på Kollaskolan – måste bryta smittkedja

– Vår personal arbetar intensivt och engagerat för att erbjuda barn och elever den utbildning och omsorg de har rätt till. De störningar som uppstår hanterar vi utifrån varje situation, vi har många förskolor och skolor i Kungsbacka kommun och läget ser nu olika ut och varierar över tid, säger Maria Andersson, skolchef i ett pressmeddelande.

Kan bli fler stängningar

På Kapareskolan kommer distansundervisning att pågå hela vecka 49.

Kungsbacka kommun skriver i pressmeddelandet det är svårt att ha någon uppfattning om smittspridning då det kan ta tid innan den med symptom får testa sig och att svarar i bland dröjer. Men att rektorer kan ta kontakt med Smittskydd Halland om fler bekräftade fall uppstår i klasser, grupper eller på avdelningar.

– Min bedömning i dagsläget är att det framöver kommer kunna bli ytterligare tillfällen då vi behöver stänga våra lokaler utifrån de lägen kopplade till covid-19 som medger det, säger Maria Andersson.

I och med att det formella beslutet om distansundervisning tas av nämnden för Förskola och grundskola har vårdnadshavare till små barn vars lokaler stängs rätt till ersättning för vård av barn.

För mer information se kungsbacka.se

Karina Hansson

karina.hansson@kungsbackaposten.se