Knivhögg sonen i sängen

Sonen låg och sov när han plötsligt blev knivhuggen i magen. Nu åtalas en man i 65-årsåldern från Fjärås för mordförsök. Han hävdar att sonen huggit sig själv.

Klockan var ett natten mot den 19 augusti i år. 65-åringen och hans son hade druckit en hel del alkohol. Pappan, visade det sig senare, hade även tagit narkotika.

Sonen dök på natten upp hos några grannar, blödande med ett sår i magen. Han berättade att pappan hade knivhuggit honom när han var på väg att somna.

– Jag halvsov och kände plötsligt hur det sved till och brände till i magen. Då såg jag hur XX (pappan) stod med en kniv i handen, säger 30-åringen i förhör.

Han lyckades lämna bostaden och hörde 65-åringen skrika ”Det var väl inte så farligt?!”

När polisen kom till platsen hade sonen, som är runt 30, väldigt låg medvetandegrad. Pappan var kvar i sin bostad, svårt berusad med drygt två promille alkohol i blodet. Enligt patrullen var det svårt att hänga med i hans resonemang.

– Han kan säga och göra lite vad som helst när han dricker, säger 30-åringen om pappan.

Åklagaren skriver i stämningsansökan att 65-åringen har visat särskild hänsynslöshet och råhet genom att hugga mannen i sängen. Denne fick svåra skador samt upplevde dödsångest, enligt åklagaren.

65-åringen nekar till brott och hävdade att sonen hade huggit sig själv i magen. Men det finns inget som tyder på det i utredningen. Mannen nekar till försök till mord och narkotikabrott.

Tobias Sandblom

0300-68 18 61

tobias.sandblom@kungsbackaposten.se