Glädje i laget efter att KIF P03 gjort 2-0 på Halmstad. Till slut vann man matchen med 2-1 och gick till DM-final.

KIF P03 klara för DM-final

Kungsbacka IF

:s P03 är klara för final i DM efter en bragdmatch mot Halmstad BK. Matchen spelades i söndags på Halmstad Arena. I början av första halvlek var det ett ställningskrig där båda lagen hade möjlighet att ta ledningen. Efterhand så tog KIF över mer och mer. I den 24 minuten så kommer ett inlägg i HBK:s straffområde, som Adam N. är först på. Han blir nerdragen och domaren pekar på straffpunkten. Filip N. tar hand om straffen och placerar in bollen till 1-0 för KIF. Inom loppet av 4 minuter så får Andreas M två gula kort, varav det sista var tveksamt, och för KIF väntade en tuff andra halvlek.

Inför den andra halvleken så får KIF styra om i lagdelarna. HBK startar i ett rasande tempo med i princip fyra anfallare, men det öppnar också upp för kontringar där Lukas J och Natte P ligger och lurar.

Zacke i KIF:s mål har gjort några härliga reflexräddningar i första halvlek där han även fått hjälp av försvararna de gånger han blev överspelad, och fortsätter med den ena svettiga räddningen efter den andra. HBK trycker på men KIF-spelarna ligger rätt i sin defensiv. I den 45 minuten så stressar Lukas J HBK:s målvakt till en dålig rensning.

En bit utanför straffområdet tar Filip N ner bollen och placerar kyligt in 2-0. Detta gjorde att HBK öste på framåt men med hjälp av Zacke och vårt övriga lag så spelade killarna ur sig den mesta pressen. En reducering för HBK blev det, i den 63 minuten genom Ardi H. De sista 7 minuterna och nästan 5 minuters tillägg var svettiga för KIF men resultatet stod matchen ut. Det var en härlig inställning som lade grunden för denna seger.

 Nu väntar DM-final i Trönninge, Halmstad den 27/8 kl 12:00

 Mikael Norgren

Relaterade artiklar
Fler artiklar