KDFF är i ekonomisk kris och vädjar om nya sponsorer. Foto: Charlotte Gad

KDFF i ekonomisk kris

Kungsbackas enda elitlag i fotboll, KDFF, är i finansiell knipa. I ett upprop på webben vädjar klubben om nya sponsorer och skriver att de behöver 300 000 kronor för att kunna fortsätta på elitnivå.

Klubben spelar i elitettan där laget slutade femma i årets serie, efter att ha slagit Hovås Billdal med 1-0 i sista omgången. Men finansiellt är det tufft för föreningen. I ett upprop i sociala medier skriver föreningen att de ligger ungefär 300 000 kronor back, pengar de behöver för att kunna fortsätta med elitfotbollen.

– Vi har kommit till en punkt där vi måste gå ut med ett upprop om hjälp. Vår överlevnad hänger på det, skriver föreningen, som vädjar till både privatpersoner och företagare om att köpa ett särskilt sponsormedlemskap i klubben.

Bakom den ekonomiska krisen ligger bland annat ett avbrutet avtal med TV4. I sitt upprop skriver föreningen också att andra konkurrerande klubbar får ekonomiska bidrag från sina hemkommuner. Hittills har dock Kungsbacka kommun ställt sig kallsinnig till att bidra ekonomiskt till fotbollsklubben.

Mats H Ljungqvist

Relaterade artiklar
Fler artiklar