KD skrällde och fördubblar sina mandat

Kristdemokraternas framgång är valets stora skräll på riksplanet. Även i Kungsbacka går partiet framåt och fördubblar sina mandat. – Det får vi förstås vara väldigt nöjda med, säger Larry Söder, partiavdelningsordförande och riksdagsledamot för KD, som dock tänker vänta med att fira segern tills alla förtidsröster är räknade senare i veckan.

Partiet valde i går, söndag, även att inte hålla någon lokal valvaka.

– Det finns bättre sätt att följa och analysera siffrorna och valutgången än att samlas på det sättet, säger Larry Söder, som dock är nöjd över valresultatet som också betyder att han sitter kvar som riksdagsledamot för Kristdemokraterna.

Enligt det preliminära valresultatet fördubblar KD sina mandat i Kungsbacka och får fyra jämfört med två efter det förra valet 2014. Partiet kommer dock att vänta med att fira segern tills alla förtidsröster är räknade senare i veckan.

– Då kommer vi att träffas tillsammans under mer högtidliga former och även analysera vad som gått bra och dåligt i årets valrörelse – men framför allt också blicka framåt, säger Larry Söder.

Larry Söder tror att partiets framgång lokalt beror på rikstrenden.

– Jag tror att många väljare i slutändan valt oss för att de anser att vi är ett pålitligt alternativ. Nu får vi se var allt landar de närmaste dagarna. Men det ska både bli spännande och intressant att följa utvecklingen.

Camilla Moestedt