Kattegattleden passerar genom Kungsbacka.

Kattegattleden blev Årets Cykelled

På den stora cykel- och vandringsmässan i holländska Utrecht utsågs Kattegattleden till Årets Cykelled 2018.

– Leden är en tillväxtmotor för besöksnäringen, säger Dag Hulterfors (M), ansvarig politiker för region Hallands tillväxtutskott.

Cykelleden går mellan Göteborg och Helsingborg och lockar uppskattningsvis 10 000 cyklister att passera Kungsbacka varje år. Framför allt har besökare från kontinenten blivit allt fler sedan Kattegattleden invigdes officiellt 2015.

Sträckan, totalt 37 mil lång, nominerades till Årets Cykelled redan i höstas. I samband med att den stora vandrings- och cykelmässan i Utrecht i Nederländerna avslutades förra veckan utsågs Kattegattleden officiellt till Årets Cykelled 2018. Priset är prestigefyllt. Kattegattleden vinner för att den är både tillgänglig, trygg och erbjuder vackra vyer, och för att det finns gott om attraktiva platser att besöka längs cykelvägen.

Dag Hulterfors (M), ordförande för Region Hallands tillväxtutskott, var på plats för att ta emot utmärkelsen.

– Den havsnära Kattegattleden är en succé och intresset ökar ständigt, inte minst internationellt. Leden har blivit en tillväxtmotor för besöksnäringen och en stor tillgång för hallänningarna, säger han i en kommentar.

Läs mer: Så många har cyklat Kattegattleden

Mats H Ljungqvist

0300-519 83 mats.h.ljungqvist@kungsbackaposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar