Liberalerna Hallands medlemmar vill helst se Tommy Rydfeldt som etta på regionlistan och Bengt Eliasson överst på riksdagslistan. Pressbilder.

Kända namn toppar Liberala provlistan

Liberalerna har haft provval inför valåret. Som väntat toppas riksdagslistan av Bengt Eliasson från Åsa, och på regionlistan står partiets gruppledare i regionfullmäktige, Tommy Rydfeldt, på förstaplatsen.

Provvalet är medlemmarnas sätt att visa vilken av partiets kandidater de helst vill se på förstaplatsen i valet nästa år. När Liberalerna Halland blev klara med sitt provval är det idel kända namn som hamnar överst.

På riksdagslistan får Bengt Eliasson från Åsa förnyat förtroende. Nästan 70 procent av medlemsrösterna gick till honom, skriver partiet i ett pressmeddelande. Eliasson sitter i riksdagen sedan 2014 och har profilerat sig bland annat i vård- och psykiatrifrågor.

När det gäller Liberalernas förstanamn i regionvalet är det Tommy Rydfeldt från Kungsbacka som får flest röster i provvalet. Rydfeldt är idag partiets gruppledare i regionen och även ordförande i Närsjukvårdsnämnden. Han sitter också i Hallandstrafikens styrelse och deltar flitigt i debatten om tåg- och kollektivtrafiken i regionen.

– Jag är ödmjuk och tacksam för medlemmarnas stöd och detta ger mig energi att fortsätta arbeta för att Halland ska ha Sveriges bästa sjukvård, säger Tommy Rydfeldt i en kommentar till provvalet.

Vem eller vilka som definitiv ska toppa Liberalernas valsedlar 2018 bestäms först i februari, i samband med att partiet håller sitt nomineringsmöte.

Mats H Ljungqvist

Relaterade artiklar
Fler artiklar