Intresserad av den andliga världen

Christer Botéus, gallerist och författare, har skrivit sin andra bok. Den heter ”I kontakt med den inre världen – samtal med andliga medier”. I boken intervjuas välkända profiler. Det är Andreas Hindström, Helena Magdalena Ivekrans, Christina Färm, Jörgen Sundvall, Marion Dampier-Jeans och Lena Ranehag.

1Vad handlar boken om?

– Det är samtal med andliga fem andliga medier samt Jörgen Sundvall som är utbildare i hypnos och hypnosterapi. Jag är beteendevetare och socionom i grunden och har alltid haft ett stort intresse för existentiella frågor. Jag har varit intresserad av den andliga världen sedan jag var väldigt ung. Som liten drömde jag om att antingen bli författare eller präst. Tanken med boken är att lära känna människan bakom det andliga mediet. Jag har ställt ett stort antal frågor till deltagarna i boken och vi får följa med från de var små fram tills idag. Gemensamt är att alla har haft en gåva ända från barndomen.

2 Vad är ett andligt medium?

– Det är en förmedlare, som är tillräckligt känslig för att kunna ta emot och se och känna andevärlden. Det är inte människan som kan se saker hos en annan människa utan det handlar om att förmedla. Jag var själv på en seans med Christina Färm, min syster hade bjudit med mig. Jag var avvaktande först men när Christina kom fram och berättade saker för mig om min barndom som ingen annan kan känna till blev jag övertygad.

3 Hur har du gjort urvalet?

– De jag valt ut är medier som för mig är sanna och genuina. Det är en stor värld och det är många som kallar sig medium, men i verkligheten är det få som har det i sig. Innan de tackade ja ville de träffa mig personligen för att se vad som driver mig och vad mitt syfte var.

4 Har du fått nya insikter efter att ha gjort boken?

– Jag har lärt mig väldigt mycket, framförallt hur kontakten med den andliga världen går till.

5 När kommer nästa bok?

– Förhoppningen är att kunna släppa en bok var 18:e månad. Tanken är att nästa bok ska handla om vår urbefolkning. Jag vill gärna skriva om samer men drömmer också om att åka till Amerika och skriva om indianer. Det ska handla om hur de lever och hur andligheten finns i deras vardag.

Emma Hellström

Fakta

Namn: Christer Botéus

Ålder: 63 år

Bor: Onsala

Familj: Fru och sju barn, 14 barnbarn.

Gör: Gallerist och författare. Har tidigare släppt boken ”Sinnenas resa.”

Så firas julen: ”Jag kommer att vara hos en av min döttrar, det blir en traditionell jul”

Aktuell: Med boken ”I kontakt med den inre världen – samtal med andliga medier”. Har en utställning på boken på Varbergs stadshotell och Asia spa 2-4 december. Utställningen visas också på Hotell Arken Hotell i Göteborg 9-11 december. Vid utställningarna medverkar flera av deltagarna i böckerna.