Inbrottsliga i SUV på stöldturné – gäckar polisen

Ett antal tjuvar åker runt i en svart SUV på nätterna och gör inbrott runt om i Västsverige, däribland en händelse i Kullavik. Trots flera uppslag och vittnesuppgifter får polisen inte fatt i förövarna.

Det är de senaste veckorna som inbrottsligan har slagit till på en rad orter i Västsverige.

– Det har hänt vid ett tiotal tillfällen. I natt var de i Falkenberg och fortsatte upp till Göteborg. Det är samma tillvägagångssätt varje gång. Vi misstänker att de även har en ”rek-bil” som spanar åt dem som utför stölden. Den svarta SUV:en körs fram, flera gärningsmän som är väl maskerade använder sedan kraftiga dieseldrivna vinkelslipar för att ta sig in. De tillgriper de varor som de lastar in i flyktbilen, berättar polisens presstalesperson Thomas Fuxborg till SVT Nyheter Halland på onsdagen.

Vid ett av tillfällena har Hemköp i Kullavik varit föremål för inbrott. Det var i mitten av mars som tjuvarna bröt sig in med hjälp av en vinkelslip eller motorsåg för att komma in genom gallret och in i butiken.

Sedan begav de sig i sin utmärkande bil. Vad tjuvarna fick med sig från butiken är oklart.

Läs mer: Bröt sig in i affär

Ligan använder enligt uppgift en kraftig Range Rover med en stark motor på över 500 hästkrafter. Polisen och väktare har flera gånger försökt att följa efter de misstänkta tjuvarna som även fastnat på kameror, men utan att lyckas.

– Den har kört ifrån oss vid flera tillfällen. Har man fem till sex hundra hästkrafter så är det inga problem, säger Thomas Fuxborg till SVT och tillägger:

– Det sticker ut. De använder samma SUV varje gång, som vi misstänker står undangömd i ett garage dagtid.

Anthon Näsström

redaktion@kungsbackaposten.se