IFK Fjärås letar efter vårkänslorna

Vad är det som har hänt med IFK Fjärås? 1–2 mot Älmhult betydde femte raka förlusten – och plötsligt är laget på väg att släppa iväg topplagen.

– Vi letar efter känslan vi hade i våras, säger managern Henrik Fahlén.

När 13 omgångar var spelade toppade IFK Fjärås division 3-tabellen. Sedan har allting rasat för nykomlingen. För två veckor sedan blev det storförlust i derbyt mot Åsa (1–4) och på lördagen kom en ny tung förlust.

Den här gången hemma på Ödegärdets IP mot bottenlaget Älmhult som kämpar för sin existens i division 3.

Fjärås fick en mardrömsstart. Gästerna tog ledningen med 1–0 redan efter sju minuters spel. Det dröjde heller inte länge innan nästa mål kom.

Fjärås fick till slut sitt mål. Men när det väl kom var det ett självmål från Älmhults sida – på stopptid.

– Vi letar efter vårkänslorna höll jag på att säga. I går var det ett fall framåt i alla fall. Men vi får inte till det sista tredjedelen. De får till ett slumpmål och då har vi inte sjukt bra självförtroende i det läget, säger Fahlén som inte har gett upp hoppet om att nå en kvalplats trots att det nu skiljer sex poäng.

– Vi ledde ju med åtta poäng ett tag så det är klart att det känns snopet. Men det finns väl sina förklaringar med skador och avstängningar. Nu har Markaryd nästa i en viktig match. Vi för jobbar för att få tre poäng och för att få stå och hoppa och sjunga lite och ha det gott, säger han.

– Vi behöver visa lite mer mod och ta skarpare beslut. Det kan fortfarande bli bättre, men det här var i alla fall lite bättre än senast.

Lars Aronsson

lars.aronsson@kungsbackaposten.se

Fotboll

Division 3 sydvästra Götaland herr

IFK Fjärås–Älmhults IF 1–2 (0–2)

Mål: Självmål.