Ulrika Granfors, idag fastighetschef i Kungsbacka, tar över jobbet som ny kulturchef. Arkivfoto.

Hon blir ny kulturchef

Fastighetschefen Ulrika Granfors tar över och blir ny kulturchef i Kungsbacka. Det står klart efter att kommunstyrelsens arbetsutskott sagt ja till anställningen.

Ulrika Granfors har de senaste åren arbetat som fastighetschef men tar nu över jobbet som kultur- och fritidschef i Kungsbacka kommun. Hon efterträder då avgående Linus Kron, som lämnar och går till nytt jobb som VD på Västkuststiftelsen.

I ett pressmeddelande skriver kommundirektören Ann-Charlotte Järnström att Ulrika Granfors har en gedigen erfarenhet av kommunens arbete och ”stor förståelse för de utmaningar kommunen har”.

Ulrika Granfors själv medger att hon inte har jättestor erfarenhet av kultur- och fritidsfrågor sedan tidigare.

– Däremot har jag erfarenhet av att leda stora och komplexa organisationer, jag är en ledare. Men jag litar på de experter som finns på plats i förvaltningen och jag ser fram emot att sätta mig in i frågorna när jag har tillträtt, säger hon.

Förvaltningen för kultur och fritid är resultatet av en sammanslagning av kulturförvaltningen och förvaltningen för fritid som gjordes tidigare i år. På sikt ska även nämnderna, det vill säga den politiska ledningen, slås samman till en enda gemensam kultur och fritidsnämnd.

Granfors tillträder sin nya tjänst den 4 december.

Mats H Ljungqvist

Relaterade artiklar
Fler artiklar