Sara Heikkinen från Kungsbacka är fyra på riksdagslistan när Hallands Socialdemokrater nominerar inför valet i höst. Arkivfoto.

Heikkinen (S) klättrar på riksdagslistan

Byggnadsnämndens vice ordförande, Sara Heikkinen (S) står fyra på Socialdemokraterna Hallands förslag till riksdagslista. På samma lista rasar lokala S-toppen Johan Tolinsson nedåt jämfört med valet 2014.

Listan offentliggjordes igår och har knådats fram av Socialdemokraterna Hallands valberedning. Fyra på listan är Sara Heikkinen, idag bland annat vice ordförande i byggnadsnämnden Kungsbacka och ledamot i kommunfullmäktige. Socialdemokraterna Halland har idag tre riksdagsmandat och ett fjärde kan ligga inom räckhåll, om partiet gör ett bra val.

Heikkinen var sexa på listan i valet 2014 och hon förklarar att förtroendet att föreslås till riksdagen är ”det finaste man kan få” och att hon är beredd att med full kraft gå in i det arbetet, ”om väljarna så vill”.

– Framför allt vill jag jobba med jämställdhetsfrågor, skolfrågor och med samhällsbyggnad. Inte minst den insyn jag fått från uppdraget i byggnadsnämnden har fått mig att förstå hur viktigt det är med att vi bygger inkluderande samhällen, säger Sara Heikkinen.

Lokala S-toppen Johan Tolinsson, gruppledare i kommunfullmäktige, var sjua på Hallands S-lista till riksdagen 2014. Inför höstens val nomineras Tolinsson först på 13:e plats av partiets valberedning i Halland. Själv vill han inte tala om tappat förtroende från partikamraterna.

– Nej, det handlar mer om att valberedningen vill få ihop helheten för hela Halland. Jag står bakom listan till hundra procent och särskilt roligt är det att vi har ett Kungsbackanamn på fjärdeplatsen, säger Tolinsson i en kommentar.

Listan spikas definitivt på Socialdemokraterna Hallands distriktskongress den 7 april.

Mats H Ljungqvist

0300-519 83

mats.h.ljungqvist@kungsbackaposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar