Här blir Rune, 93, vaccinerad mot Covid: ”Känns helt okej”

Nu har Kungsbacka kommit igång med vaccineringen mot corona. Rune Jensen, 93, på Sandlyckans äldreboende var en av de första att få sprutan.

– Det känns bra. Helt okej, säger han kolugnt.

Ungefär två veckor efter södra Halland har nu vaccineringen kommit igång i Kungsbacka. Sandlyckas äldreboende i Kullavik var först på tur. Under tisdagen fick de 60 boende sin första vaccinering av två. Den äldsta är 100 år.

– De boende är jätteglada för det här. Alla har väntat och frågat efter den. Det här har varit en lättnad, både för de boende och för de anhöriga. Folk längtar efter att få träffa sina nära och kära, säger Sandra Nilsson, som är enhetschef på Sandlyckan.

Efter Sandlyckan var det dags för Bukärrsgården i Särö. Både sköterskor från regionen och skolsköterskor var med och vaccinerade i Kungsbacka. Samma patrull kommer att åka runt till samtliga äldreboenden.

– Sedan är det dags för personalen att få sin spruta. Jag kommer självklart att ta min vaccinering. Det kanske kan bli om en vecka eller två, säger Sandra Nilsson.

Rune Jensen var en av de första att vaccineras. 93-åringen rörde inte en min i samband med sticket. Sedan väntade ett mindre pressuppbåd.

– Det kändes bra. Helt okej, säger han.

Hade du väntat på sprutan?

– Nej, det var ingen överraskning på något sätt. Det var inget jag hade väntat på.

Hur har det här året med pandemin varit?

– Det sätter ju sin prägel på samhället, på individer. Allt handlar ju om detta, säger Rune Jensen.

Tobias Sandblom

0300-68 18 61

tobias.sandblom@kungsbackaposten.se