Här är de mest lästa artiklarna 2018

Två insändare, två krönikor och två sportartiklar finns bland de tio artiklar som lästes mest på kungsbackaposten.se under året som gick.

1) Mammans ilska efter rån på buss

”En ung tonårskille agerar medan en fullsatt buss av vuxna inte gör någonting när en 11-åring blir hotad och utsatt för rån”, skriver signaturen ”Mamma från Åsa” i en insändare som snabbt fick stor spridning på sociala medier och blev den allra mest lästa artikeln under 2018.

Läs insändaren här

2) Misstänkt mord i Kungsbacka

I slutet av november hittades en ung man död utomhus. Polisen utredde det inledningsvis som ett mord men efter att kroppen obducerats slog polisen fast att mannen inte hade bragts om livet.

Läs första artikeln här

Läs andra artikeln här

3) Sågning av Thailand väckte ont blod

”Jag ska nu skriva det som kan komma att bli det mest provocerande jag någonsin skrivit”, inledde Victoria Forsberg sin krönika. Hon hade rätt. Hennes sågning av det som är många svenskars favoritresmål väckte mycket ont blod och de arga kommentarerna rasade in. Något som hon också har berättat om i Kungsbacka-Postens podd.

Läs krönikan här

4) Fyraåriga Sagas öde berörde många

När lilla Saga drabbades av obotlig cancer bestämde sig familjen för att göra hennes sista tid så bra som det någonsin gick. Pappa Kristoffer berättade i januari öppenhjärtigt om all bedrövelse – men också om den kärlek som familjen hade mötts av. I juli somnade Saga in.

Läs artikeln här

5) Varför detta hat mot cyklister?

”Jag har sett cyklisthatet glöda i ögonen hos både unga lattemorsor och killar i baseboll-keps” skrev Mats H Ljungqvist i denna krönika som många verkar känna igen sig.

Läs krönikan här

6) Förskolläraren Ida gav svar på tal

Bort med genusflummet på förskolorna, tyckte Niklas Mattsson (KD). Det fick förskolläraren Ida Gustafsson att reagera. ”Du förolämpar en hel yrkeskår”, skrev hon i en insändare som blev en av de mest lästa artiklarna 2018.

Läs Ida Gustafssons insändare här

Läs Niklas Mattssons insändare här

7) Stjärnans elitsatsning i Kungsbacka

Förre landslagsstjärnan Tobias Hysén tog, tillsammans med flera andra storspelare, över den klassiska fotbollsklubben Galgbacken. Nu siktar de mot eliten under namnet Kungsbacka City.

Läs artikeln här

8) HK Aranäs lagkapten tillbaka på planen

I våras kom Sofia Andersson fram till karriärens största vägval. Antingen lägga ner handbollen eller operera axeln. I augusti var hon tillbaka på planen, mer taggad än någonsin.

Läs artikeln här

9) Våldsturnén som skakade Kungsbacka

På kvällen den 8 juni 1995 gav Malin Flysjö sina hästar mat. Dagen efter skulle hon ta studenten. Men den varma sommarkvällen byttes snabbt till panik och kaos. Malin mötte tre desperados som ville ha hennes bil. Snart hade hon en AK4:a i sidan och fick höra orden ”Skjut henne!” 23 år efter händelserna träffade KP flera av personerna som råkade illa ut då.

Läs artikeln här

10) Niklas snilleblixt är unik i världen

Idén fick han en dag i verkstaden. Niklas Johansson från Fjärås hoppas att uppfinningen RoboMagnet ska bli en storsäljare – världen över.

Läs artikeln här

Sammanställning: Jacob Humlén

jacob.humlen@kungsbackaposten.se