Hansson-Mild fyra på NM

Den blev ingen medalj för SS Kaparens Thomas Hansson-Mild när NM för OK jollar seglades i Nyköping, Själland, Danmark.

Klart höstväder gav lätta vindar på den inledande dagen och första seglingen tvingades avbrytas tack vare de svaga vindarna när tidsfristen gick ut för racet. Efter en lång väntan på mer vind så seglades två race där Jonas Börjesson, KSSS seglade stabilt med två tredje placeringar som gav honom en tidig ledning inför den avslutande söndagen som bjöd på stabilare och lite starkare vindar om fyra sekundmeter.  Thomas som hade en sexa och en förstaplacering från lördagen kunde inte följa upp fick inte till det i seglingarna förrän i sista  racet som han vann och kunde därmed räkna hem en fjärdeplats totalt bland det fyrtioåtta man stora startfältet. För Jonas Börjesson fortsatte det fint även på söndagen och han slutade på en total tredjeplats vilket gav honom hans första internationella mästerskapsmedalj och åkte hem med bronset. Vann gjorde dansken Anders Andersen följt av Johan Björling även han Danmark.

Thomas summerar helgen: -Börjar på och ha haft lite för många fjärdeplatser nu, så inför nästa säsong får vi försöka se om vi kan komma upp på pallen lite oftare, men det är tuffare nu och man behöver hela tiden ligga på topp i alla avseenden för att hänga med. – Kommer se över mitt material i vinter och hoppas komma tillbaka stark till nästa år.

För Thomas som seglar för SS Kaparen väntar nu härnäst Mästarnas Mästare i 14-15:e oktober på Marstrand där alla SM vinnare under året möter varandra i arenasegling.

Annelie Norman

SS Kaparen

Relaterade artiklar
Fler artiklar