Hanhals formar laget – jagar centrar

Sverige saknar hockeycentrar. Bland annat Hanhals är på jakt. Laget har fyllt på truppen, men fler är att vänta.

– Vi hoppas hitta spelare som är på väg att slå igenom, säger Niclas Högberg, huvudtränare.

Trots att det är stekhett i maj värvar Hanhals för fullt. Laget hoppas bli än mer slagkraftigt inför kommande säsong i Hockeyettan.

– Det här är mitt andra år som tränare och vi vill ta ett steg till. Samtidigt vet vi att det blir tuffare högre upp i serien. Tror det finns 8-10 lag som kommer att vara med där uppe, vi ska vara ett av dem, säger Niclas Högberg.

Hanhals har börjat värva, men har fortfarande ett par platser kvar. Bland annat behöver laget ytterligare en center.

– Det är en akilleshäl för oss. Överlag är det tunt på centrar i Sverige. Vår brist på det gjorde att vi straffades tidigt förra året. Ludvig Rantanen har förlängt och det är viktigt för oss.

Högberg konstaterar att det finns flera typer av spelare att värva. Han hoppas att Hanhals ska hitta rätt.

– Vi hoppas kunna hitta spelare som tar ett rejält kliv i rätt miljö, spelare med potential som kan blomma ut hos oss. Många andra lag rekryterar heltidsspelare. Vi hoppas kunna hitta spelare som passar in hos oss och som kan få sitt genombrott här, säger Niclas Högberg.

En sådan kan vara Robin Carlsson, som snart fyller 22. Han har gjort många mål under sina säsonger i tvåan, men i ettan förra året blev det bara fem.

– Jag tror det är en sådan spelare som flyger under radarn. Hos oss hoppas jag att han kan komma tillbaka till tvåsiffrigt målskytte. Här kan han hamna i rätt miljö och med spelande backar.

Niclas Högberg hoppas att få in ytterligare två spelare, en center och två forwards.

– Efter det kan vi få lite arbetsro, men tiden är knapp. Samtidigt har vi lite tentakler ute. Vi räknar med att lösa detta, säger Niclas Högberg.

Tobias Sandblom

0300-68 18 61

tobias.sandblom@kungsbackaposten.se

Hanhals värvningar

Hittills har Hanhals värvat följande:

Robin Carlsson, forward som närmast spelade för HA 74 och spelade upp laget i ettan. Bra målskytt.

Pontus Andreasson, center som senast gjort stort avtryck i Frölunda. Spelade mest i J20 Superelit, men har även hunnit med matcher i SHL och CHL. Lånades ut till Hanhals i tio matcher förra året.

Lukas Wahlberg, forward/center som från början kommer från Hanhals, men som spelat med Troja/Ljungby de senaste åren.

Anton Avehag, back som ursprungligen kommer från Timrå, men som senaste spelade med Halmstad.

Arvid Söderblom, målvakt som har Hanhals som moderklubb, men som senast spelade med Frölunda. Fick hoppa in i en SHL-match förra året och höll nollan.