Han blir kommundirektörens närmaste man

Kungsbacka kommun värvar sin nya biträdande kommundirektör från Göteborgs stad. Anders Johansson, med ett förflutet som ekonomidirektör, säger att Kungsbacka känns som en spännande kommun med framåtanda.

I dag jobbar Anders Johansson som ekonomidirektör på stadsledningskontoret i Göteborg. Han har också erfarenhet av att driva eget företag, skriver Kungsbacka kommun i ett pressmeddelande.

– Jag är mycket nöjd och glad med att vi rekryterat Anders Johansson till Kungsbacka kommun och ser fram emot att arbeta tillsammans. Det gläder mig särskilt att det varit ett stort intresse för oss som arbetsgivare med många mycket kompetenta sökande och intresserade, tillägger kommundirektör Malin Aronsson.

Som biträdande kommundirektör i Kungsbacka kommer han att ha två huvuduppdrag: ett, att leda kommunledningskontoret i uppdraget att styra, leda och samordna kommunens arbete; två, att vara ett stöd för kommundirektören i ledarskapet av kommunen.

– Kungsbacka känns som en spännande tillväxtkommun med framåtanda och det är en mycket intressant tjänst där jag tror mina erfarenheter kan komma väl till pass. Jag ser verkligen fram emot att lära känna kommunen och möta alla nya kollegor, säger Anders Johansson i pressmeddelandet.

Han tillträder tjänsten 14 april 2020.

Tobias Holmgren

tobias.holmgren@kungsbackaposten.se