Hagelins musik på ny adress: ”Det blir bättre på alla sätt”

För tre år sedan tog Patrik Hagelin över Mats musik på Borgmästargatan. Men redan då visste han att han skulle behöva flytta när området Valand ska färdigställas.

Vid årsskiftet 2017/18 tog Patrik Hagelin över Mats Musik i centrala Kungsbacka. Nu tre år senare har butiken fått nya lokaler.

Läs mer: Mats musikbutik får ny bas

Och Patrik Hagelin som numera äger musikaffären är inte direkt missnöjd med det nya läget alldeles intill Hede Fashion Outlets enorma parkering.

– Vi har flyttat in i ett handelsområde, säger han.

Den nya butikslokalen har renoverats för deras skull och fått en ny glasentré, egen ventilation och inredningsmässigt fungerar den bättre än de gamla lokalerna på Borgmästaregatan, som visserligen var större men inte så funktionella.

Sedan kommunen nu klubbat detaljplanen för fortsatta bygget på Valand som ska byggas vid Borgmästaregatan så sades Hagelins musiks kontrakt upp, något han vetat om skulle göras. Och nu står han mitt i inventeringen i den nya butiken.

– Det blir bättre på alla sätt, här är det fullt med bilar som kör förbi. säger han.

Kunderna kommer att ha lättare att parkera antingen direkt utanför butiken eller på Hede Fashion Outlets stora parkering. Och för Patrik Hagelins del blir butiken nu mer mysig och funktionell. En ren win-win.

Många butiker har haft det svårt under coronapandemin men för Hagelins musik har det inte varit någon större nedgång i försäljningen av musikgrejer.

– Många människor är hemma och köper musikprodukter för att ha något att göra, säger han.

Från och med, i dag, måndag 11 januari kan man besöka butiken på nya adressen Kungsparksvägen 61, i samma hus som Kungsbacka Optik och granne med Burger King.

Karina Hansson

karina.hansson@kungsbackaposten.se