Nya Kungsmässan och nya simhallen, igår godkändes detaljplanerna av fullmäktige.

Grönt ljus för tunga byggbeslut

Detaljplanerna för nya simhallen, fjärde etappen bostäder i kvarteret Aranäs och utbyggnaden av Kungsmässan klubbades igår av kommunfullmäktige.

Beslutet innebär att tre stora och långa planeringsprocesser nu nått sin slutstation. Detaljplanen för nya simhallen, eller Kungsbacka sportcenter, innehåller förutom ett nytt badhus också en omfattande parkanläggning i området. Samtidigt planeras för p-platser till de bostäder som byggs alldeles intill.

Det handlar om den fjärde etappen av kvarteret Aranäs, också det en detaljplan som fick grönt ljus av politikerna under gårdagens sammanträde. Fjärde etappen Aranäs ska bestå av drygt 180 mindre lägenheter, där hälften byggs som hyresrätter, en upphandling som vunnits av HSB.

Detaljplanen för att bygga ut Kungsmässan med cirka 10 000 kvadrat var ännu en detaljplan som gavs klartecken, en utbyggnadsplan som började planeras redan 2012. Enligt Kungsmässans ägare, fastighetsbolaget Aranäs, kommer utbyggnaden att starta redan i april och stå helt klar hösten 2019.

Kommunfullmäktige är Kungsbackas högsta beslutande politiska organ, med 61 ledamöter och styrs av en majoritet ledd av Moderaterna tillsammans med C, L och KD.

Läs mer: Halv miljard för nya simhallen

och HSB bygger Aranäs etapp 4

Mats H Ljungqvist

0300-519 83

mats.h.ljungqvist@kungsbackaposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar