Glasspremiär i Badhusparken

Nu öppnar en ny glasskiosk i anrika Badhusparken mitt i Kungsbacka.

– Vi vill öka trivseln och tryggheten i denna vackra park, säger Sara Eklind.

Glasskiosken i Badhusparken har stått tom under lång tid. Nu har Pingstkyrkan i Kungsbacka köpt den av förra innehavaren Mikael Enander (ägare Tullen).

– Vi kommer att ha öppet 11–18 torsdag till söndag hela sommaren fram till 1 september, säger Sara Eklind, som är pastor i Pingstkyrkan och som driver glassprojektet ihop med Linda Regestam och en grupp andra inom kyrkan.

– Vi tycker väldigt mycket om Badhusparken och vill att den ska användas mer av invånarna. Som mamma har jag varit i parken med barnen och saknat ett ställe att ta en glass eller en kaffe på, säger Regestam.

Sommarjobbare på plats

Pingstkyrkan kommer att bemanna kiosken med en vuxen volontär ihop med en sommarjobbare per arbetspass. Kiosken tar inga kontanter, men swish och kort. Eventuell vinst kommer att investeras i något som gynnar Kungsbacka som stad.

– Vi gör inte detta för att tjäna pengar till församlingen utan för att skapa en bättre atmosfär i Kungsbacka centrum. Vårt mål är att gå runt och får vi överskott så kommer vi hitta på något projekt som gynnar staden och de som bor här, säger Sara Eklind.

Hoppas solen skiner

I sortimentet kommer det både finnas kulglass och pinnglass, samt smågodis och läskedryck.

– Vi märker ett sug efter en kiosk och många människor kommer fram och pratar. Nu hoppas vi att vädret håller i sig hela sommaren, säger Linda Regestam.

Tjejerna målade om insidan av glasskiosken och gjorde nya skyltar inför premiären.

– Nu testar vi detta i år och ser hur det går. Vårt mål är att ha öppet ännu mer nästa år, säger Linda Regestam.

Jonas Löfvendahl

redaktion@kungsbackaposten.se