Gick igenom polisens avspärrning – åtalas

Polisen hade satt upp en avspärrning och utredde en mordbrand i Åsa. Det hindrade dock inte en man som lyfte på avspärrningsbandet och försökte gå igenom. Nu åtalas han vid Varbergs tingsrätt.

Tidigt i måndags hade polisen satt upp en avspärrning i Åsa. Anledningen var den misstänkta mordbrand som skett under natten mot en privatpersons bostad. Tekniker och annan personal arbetade fortfarande på brottsplatsen när mannen som är i 50-årsåldern dök upp.

Enligt en polis som stod och bevakade avspärrningen ska mannen ha lyft på avspärrningsbandet och gått in och ”sagt något i stil med att: sådär får man inte göra”. När sedan poliser på plats talar med mannen uppfattar de att han förstår att han hade gjort fel men att han sedan ändrar sig och menar att han inte såg avspärrningen.

Mannen åtalas nu för överträdelse av myndighets bud, ett brott som kan ge böter eller i värsta fall fängelse i upp till ett år. Mannen som förnekar brott och inte godtog ett strafföreläggande säger i förhör att: ”jag såg inte att det var ett polisavspärrningsband”. Samtidigt ber han om ursäkt för det inträffade.

Björn Alm