Fritt fram att vattna igen

Nu är det fritt fram att vattna igen. Kungsbacka kommun har hävt bevattningsförbudet, som har gällt nästan hela sommaren.

Den ovanligt torra sommaren har gjort att Kungsbacka kommun, till skillnad från andra kommuner i närområdet, införde bevattningsförbud. Anledning var bland annat att vattennivån i Lygnern minskat drastiskt, vilket gjorde ansvariga oroliga.

Från och med klockan nio i morse är det dock fritt fram att vattna igen. Teknikchefen Karl Lundgren tackar alla som hjälpt till att spara på vattnet, men manar samtidigt till försiktighet.

– Vi tackar alla i Kungsbacka som hjälpt till att spara på vattnet under den här perioden, och vi uppmanar samtidigt alla att vara fortsatt lite återhållsamma med det kommunala dricksvattnet. Vi kan häva förbudet eftersom vi ser att vi klarar att hålla trycket i ledningsnätet, men vi behöver fortsatt hjälp från invånarna att nu inte öppna alla kranar samtidigt. Vänta gärna med att exempelvis fylla poolen och låt inte spridaren stå på i trädgården hela dagen eller natten, säger Karl Lundgren.

Kungsbacka kommun uppmanar också folk att inte tvätta bilen på gatan.

I samband med detta kommer Kungsbacka inte längre att behöva ta vatten från Mölndal. Det innebär att abonnenter i Anneberg och Björkris framöver kommer att få vatten från Lygnern igen.

Tobias Sandblom

0300-68 18 61

tobias.sandblom@kungsbackaposten.se