Försökte stjäla solglasögon med preparerad väska

Kvinnan hade flera par solglasögon värda nästan 10 000 kronor i en preparerad väska när hon greps. Nu åtalas hon för försök till stöld vid Varbergs tingsrätt.

I slutet av mars tidigare år besökte kvinnan, som är i 30-årsåldern, en glasögonbutik i Kungsbacka. Enligt butikspersonal ska hon bett om att få prova olika solglasögon men hade svårt att bestämma sig.

Personalen hade då hjälpt en annan kund men sagt till henne att hon kunde fortsätta att prova de olika modellerna under tiden. När hen var klar med kunden hade kvinnan lämnat butiken. Butikspersonal upptäckte då att upp mot tio dyra solglasögon av bland annat märket Gucci saknades. Personalen ringde då och varnade den andra butiken som tillhör samma optikerkedja och ligger bara några minuters gångväg därifrån.

Bara tio minuter efter telefonsamtalet dyker kvinnan upp i den andra butiken. Då springer butiksbiträdet dit och konfronterar kvinnan om de solglasögon som hade försvunnit.

Hon motsatte sig inte att visa upp innehållet i sin handväska och i den låg fyra solglasögon som är värda runt 2 000 kronor styck. De kommer från den butiken de står i och hon har inte med sig några solglasögon som tillhör den första butiken. När sedan en polispatrull kom till platsen visade det sig att handväskan var preparerad och gav inget utslag när de testade att dra den igenom butikens larmbåge vid entrén.

Kvinnan förnekar brott i förhör och säger att hon hade tänkt köpa solglasögonen som kostade nästan 10 000 kronor. När hon konfronteras med de solglasögon som försvann efter hon besökte den första butiken förnekar hon stöld. De har inte heller återfunnits och har därför inte gått till åtal.

Därför finns endast försök till stöld av de fyra solglasögonen som kvinnan hade lagt i den preparerade väskan med i stämningsansökan.

Björn Alm