Arkivfoto

Försökte köra över polis-åtalas

35-åringen från Åsa stal en bil men paret i huset vaknade och försökte stoppa mannen. Då hotade han att sätta en kniv i i huvudet på vittnet. Strax därefter försöket han köra över en polis. Nu åtalas mannen. 

Det var i mitten av november i år som 35-åringen gick in i en villa i Åsa och stal husägarens bilnycklar. Därefter gick han ut och försökte starta bilen, men det lyckades han dock inte med. Dagen efter var det dags igen. Då bröt han sig in i ännu en villa i Åsa och stal familjens bilnycklar. Men familjen vaknade och kvinnan i bilen sprang efter och försökte hindra 35-åringen från att köra iväg genom att hålla i bildörren, enligt utdrag från förundersökningen. 35-åringen blev då aggressiv och hotade kvinnan genom att säga att han skulle sätta en kniv i huvudet på henne om hon inte släppte bilen. 

35-åringen stal bilen och körde vidare och vid Idala kyrka i Frillesås hade polisen hunnit i fatt mannen. Då försökte han köra över en polis men polismannen lyckades hoppa ur vägen. Mannen var påverkad av amfetamin när han greps. 

Mannen åtalas på sex punkter. Förutom bland annat rån och grov stöld är han också misstänkt för att ha stulit jackor, väskor, kontanter och tobak. Han ska också ha stulit en bil, med liknande tillvägagångssätt som i Åsa, i Horred. 35-åringen bedöms av polisen som en livsstilskriminell. 

Emma Hellström

Relaterade artiklar
Fler artiklar