Försiktig optimism hos Kungsbackaborna

Kungsbackaborna var försiktigt optimistiska när de under söndagskvällen följde utvecklingen av valresultat-räkningen. – Jag hoppas att väljarna greppat att de handlar om tre olika val och att därför oavsett vad de valt på riksplanet valt att lokalt och regionalt stödja oss, sa Roger Larsson.

Att framförallt Sverigedemokraterna går framåt kraftigt på riksplan kan dock innebära fallande siffror för partiet även lokalt.

– Så var det tyvärr förra valet också då vi, liksom flera etablerade partier, förlorade mandat till deras fördel. Blir det så även i år kan det i värsta fall innebära att vi blir helt utan, konstaterade Kungsbackabornas Roger Larsson.

Men han och partikollegan Agnetha Ernegård var trots allt försiktigt positiva inför utgången.

– Jag tycker ändå att vi verkar ha rört om i grytan en del och fått bra respons i årets valrörelse då vi in i det sista varit med och kampanjat på bland annat seniormässan News 55 på teatern, i går, lördag sa Agnetha Ernegård, som tillsammans med partikamraterna vid 22.30-tiden inväntade det första preliminära lokala valresultatet på valvakan på restaurang Rum35.

– Vi fick så sent som i dag klockan 16 också en ny medlem som då ringde och anmälde sig, berättar Roger Larsson och konstaterar att många fler också anslutit sig till partiet bara de senaste tre veckorna.

Kungsbackaborna har också fått många frågor både på Facebook och när de varit ute och mött väljarna på stan.

– Det har varit många som velat komma fram och diskutera. Det känns som att folk över lag både är mer engagerade och intresserade, både över vad vi står för och politik över lag, jämfört med förra valrörelsen, säger Agnetha Ernegård.

Strax före klockan 23 var fyra av 43 valdistrikt i Kungsbacka räknade. Kungsbackaborna pendlade då mellan 4 och 3 mandat.

– Det är väldigt svajigt fram och tillbaka, men det är mycket kvar. Så vi får se tiden an och hoppas på det bästa. Jag är positiv in i det sista, konstaterade Agnetha Ernegård.

Camilla Moestedt