Flera inbrott i kommunen – en greps under flykt

Inbrottstjuvarna har varit aktiva de senaste dagarna. Både skolor och privatpersoner har drabbats av stölder.

I lördags kväll, strax före klockan 20, kom en person hem till sin bostad på Posta Johans väg. Då upptäckte han att en okänd man befann sig i hemmet. Mannen noterade personens ankomst och flydde därifrån, till skogs.

– Målsägare följde efter den misstänkte, men han lyckades fly, säger Anna-Karin Ringdahl på Kungsbackapolisen.

En bit därifrån, i samband med flykten, noterade ett vittne att en bil lämnade området och larmade polis som kunde gripa en man. Han är, tillsammans med mannen som flydde från bostaden, misstänkt för att ha varit inblandad i inbrottet alternativt inbrottsförsöket.

På måndagsmorgonen upptäcktes en grov stöld på Elof Lindälvs gymnasium. Det var grävmaskiner på fordonsprogrammet som hade stulits från skolan. Ingen misstänkt är i nuläget gripen.

Dessutom inkom två anmälningar samma morgon från bostäder på Östanvindsgatan, där det stals en tv och en tv-spelskonsol, och på Svalörtsvägen – där det är oklart vad som stulits, men en teknisk undersökning har gjorts.

Under tisdagsmorgonen har polisen fått in en anmälan om ett inbrott i en byggcontainer vid Bräckaskolan. Där är det också oklart vad man kommit över, ingen misstänkt person har kunnat gripas.

Det är i nuläget oklart om stölderna hör ihop.

Anthon Näsström

redaktion@kungsbackaposten.se