Flera fast i hastighetskontroller

Under två senaste veckorna har polisen i Kungsbacka haft extra fokus på hastighetskontroller och ett flertal förare rapporterades för att ha kört för fort.

Varje år gör polisen ett flertal nationella och även internationella insatsveckor med olika fokusområden. Förra veckan genomfördes en sådan med inriktning på hastighet. En sänkning av medelhastigheten med en kilometer i timmen för att rädda 15 liv varje år i Sverige. 

I Kungsbacka koncentrerades kontrollerna till vägar med hastigheter mellan 70 och 120 kilometer i timmen. 

– De platser vi har valt att stå på har dels valts därför det har skett dödsolyckor. Även platser som var våra medarbetare och allmänheten upplever att det ofta körs för fort, säger Jenny Andersson, gruppchef för ingripandeverksamheten på Kungsbackapolisen.

Bland annat är det Gällingevägen, Varbergsvägen i Åsa och Alemdalsvägen i Frillesås. Sammanlagt blev det fyra personer som åkte fast i kontrollerna under trafikveckan.

– Vi var ute på flera platser men vi stod inte och kontrollerade i timtal. Larm från ledningscentralen går i första hand och då kan vi behöva avbryta i förtid och den föregående veckan var det mycket att göra för oss, säger Andersson.

Även de polisaspiranter som är sig i Kungsbacka har varit ute för hastighetskontroller. Det skedde under vecka 37 som en del av deras utbildning.

– Det blev några som åkte fast för fortkörning och två blev dessutom av med körkortet. Vi beslagtog även moped som misstänks vara trimmad, säger Jenny Andersson.

Björn Alm