Arkivfoto

Flera bostadsinbrott i helgen

Under helgen har det inträffat fyra bostadsinbrott i kommunen. På måndagen anmäldes ytterligare ett.

Larmet om det första inbrottet kom in till polisen i fredags. Inbrottet hade ägt rum någon gång mellan klockan 17.20 och 22 på kvällen på Bofinksvägen i Kullavik. Tjuven eller tjuvarna hade tagit sig in genom att bryta upp ett fönster. Det var vid anmälningstillfället oklart vad som stulits.

På lördagen, strax innan klockan 14.30, upptäcktes ytterligare ett inbrott. Denna gång på Timmeråsvägen i Spårhaga. Här hade förövaren tagit sig in genom sovrumsfönstret. Klockan 23 på lördagen kom nästa larm. Det inbrottet inträffade på Nydalsgatan i Varla, någon gång mellan klockan 16 och 23.

– Här har man brutit upp ett fönster på baksidan. Radhuset var genomsökt och här fick man med sig kontanter, säger Staffan Lingstedt, stationsbefäl på polisen i Kungsbacka.

Det fjärde inbrottet anmäldes vid 10-tiden på söndagen. En granne såg då hur det varit inbrott i ett hus på Kållagårdsgatan vars ägare är bortresta och larmade polisen.

På måndagen vid lunchtid fick polisen in en anmälan om ett inbrott på Kråkbärsstigen. Enligt polisen var det en husvakt som tittade till bostaden, vars ägare är bortresta, och ett hur det varit inbrott. Tjuven ska ha tagit sig in via en altandörr på baksidan.

Emma Hellström

redaktion@kungsbackaposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar