Fler rattstölder ur BMW-bilar – polisen varnar

Från och med 25 oktober har flera stölder skett ur BMW-bilar i Kungsbacka och Varberg. Nu vill polisen ha in tips som kan leda till att stölderna löses.

I måndags stals två rattar ur BMW-bilar i Kungsbacka.

Läs mer: Rattar stulna ur bilar – kan vara liga

Men även under natten till torsdagen stals en ratt och en instrumentpanel ur en BMW i Skogsallén i Västra Villastaden.

– Det är den femte stölden ur en BMW, säger Anna-Karin Ringdahl, stationsbefäl på polisen i Kungsbacka.

Enligt polisen i Kungsbacka har fler stölder av rattar inträffat runt om i landet och på onsdagen gick polisen i Halland ut på sin Facebook-sida och berättade att även Varberg drabbats.

Där skriver de ”Från i fredags 25 oktober fram tills i dag har det stulits sju rattar från BMW-bilar i Varberg och Kungsbacka.” Med de två som upptäcktes på torsdagen, är det sammanlagt nio bilar som drabbats.

Enligt polisen har stölderna skett nattetid och i Kungsbacka är de drabbade adresserna Lavendelvägen, Hyacintvägen, Ullmans väg och även i Frillesås och Onsala.

De det skett så många stölder på så kort tid befarar polisen att det är internationella stöldnätverk som specialiserat sig på den typen av brott som ligger bakom.

”Vi ber därför dig som har en BMW att vara lite extra vaksam och gärna parkera på en upplyst plats på natten. Eller helst i ett låst garage om det finns möjlighet.”

Polisen vill gärna få in tips om man sett något som kan kopplas samman med stölderna och då hör man av sig till polisen på telefonnummer 114 14.

Karina Hansson

karina.hansson@kungsbackaposten.se