Fira Valborg i förskott

På torsdag bandas SVT:s Valborgsfirande ute på Vallda Sandö. Produktionsbolaget välkomnar alla som vill tjuvstarta Valborgmässoafton med körsång och brasa att vara publik under inspelningen.

Det är produktionsbolaget Warner Bros som på torsdag drar igång Valborgshelgen ute på Vallda Sandö. Bolaget bandar då det inslag som ska sändas i SVT på själva Valborgsmässosafton.

Programmet innehåller bland annat de bägge körerna Hellmans Drengar och Brunnsbo Musikklassers Flickkör. Och Markus Halldin, redaktör på produktionsbolaget, välkomnar alla intresserade att komma ut till Vallda Sandö och vara publik under inspelningarna.

– Helmans Drengar kommer att bjuda på allt från gospel och Taube till sin mer vanliga repertoar. Och självklart blir det också klassiker som ’Sköna maj välkommen” och ’Längtan till landet’, säger han.

Ciceron under programmet är Viveca Lärn, omtyckt författare och TV-personlighet med rötter på Västkusten.

Inspelningsplatsen ligger ute i naturreservatet och vägen dit kommer att skyltas upp. Inspelningen sker i samarbete med Västkuststiftelsen, som förvaltar reservatet, och som dagen till ära lättar på eldningsförbudet.

– Vi kommer också att tända upp en ordentlig valborgseld för att höja stämningen, men allting sker i samråd med Räddningstjänsten, förklarar Markus Halldin.

Inspelningen på torsdag startar klockan 18.00. Intresserad publik ombeds vara på plats i alla fall femton minuter före den tiden. Själva programmet sänds i SVT på Valborgsmässoafton, den 30 april, med början klockan 18.45.

Mats H Ljungqvist

0300-519 83 mats.h.ljungqvist@kungsbackaposten.se