Får fängelse för Apoteksrån

Beväpnad med kniv försökte rånaren roffa åt sig medicin. Det skedde på ett av Kungsmässans Apotek – mitt framför ögonen på kunder. Nu döms mannen till tre års fängelse.

Det var den 10 november i år som rånet inträffade på Kungsmässan. Mannen hade mått dåligt en längre tid. Han hade på egen hand åkt hem från en behandling för att bli fri från sitt narkotikamissbruk.

Pappan såg hur 33-åringen försvann ut ur hans bostad utan att säga något. Det visade sig att han var på väg till Kungsmässan. Med sig hade han en kniv.

Personal på Apoteket såg hur mannen försökte ta sig in bakom kassan, men de motade bort honom. Då drog han fram kniven och var på armlängds avstånd från personalen. Personalen larmade och vakter var där blixtsnabbt, men mannen han fly med narkotikaklassad medicin i en påse.

Vakterna fick nästan stopp honom, men 33-åringen högg efter dem och vakterna tvingades släppa honom. Mannen följdes efter till pappans bostad. Han barrikaderade sig i lägenheten och hotade att döda de som kom in. Till slut kunde han gripas av nationella insatsstyrkan.

33-åringen döms nu för två fall av grovt olaga hot, rån, hot mot tjänsteman och narkotikabrott. Straffet: tre års fängelse. Mannen själv hävdar att han saknade uppsåt eftersom han var i en psykos.

Läs även: Här går mannen till knivattack

Tobias Sandblom

0300-68 18 61

tobias.sandblom@kungsbackaposten.se