Flickan fick hårda ord mot sig och gick inte till skolan efter det att det framkommit att hon var med på sexfilmen som spreds på nätet. Bilden är arrangerad. Arkivfoto: Tobias Sandblom

Får betala dyrt för sexfilm

Pojkarna filmade när kompisarna hade samlag – och la ut filmen på nätet. Nu döms de av tingsrätten. En av pojkarna tvingas betala drygt 50 000 kronor i skadestånd till flickan.

När kompisgänget träffades för att festa skedde det i en stuga. Två i gruppen bestämde sig för att ha sex. Vad de inte visste var att de blev filmade av två andra. En av pojkarna spred sedan filmklippet på nätet.

Flickan i klippet blev hårt ansatt och kallades för nedsättande saker som ”porris” och ”hora” i skolkorridoren.

Nu döms tre av pojkarna, som alla är i gymnasieåldern. Tingsrätten anser det inte troligt att de skulle återfalla i brott.

Den ena pojken som filmade tog bort klippet från sin telefon ganska omgående, vilket tingsrätten tar hänsyn till i domen. Han döms för kränkande fotografering till 1 500 kronor i böter och 5 000 kronor i skadestånd.

Pojke nummer två, som kallade flickan för nedsättande saker, döms till ungdomstjänst i 30 timmar. För en vuxen motsvarar det en månads fängelse. Han ska även betala 15 000 kronor i skadestånd för upprepade kränkningar.

Den tredje pojken, som både filmade och spred filmen på nätet, döms till ungdomstjänst i 35 timmar. Det hade inneburit tre månaders fängelse för en vuxen. Han ska även betala 50 000 i skadestånd till flickan.

Läs även: Kompisarnas sexfilm slutar i rätten

Tobias Sandblom

0300-68 18 61

tobias.sandblom@kungsbackaposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar