Fantastiskt film- och bildspel från Island

PRO Onsala Måndagen den 12 mars hälsade ordförande Sven-Åke Dalnäs drygt 80 medlemmar välkomna till månadsmötet.

Sven-Åke informerade om kommande aktiviteter såsom vårfest, sillafest, Gräppåsdagen samt tog upp några enkätfrågor. Gull Lundberg berättade om kulturprogrammet, bland annat till Halmstads teater och Hasses Loge. Kjell Kristensson har tagit fram ett omfattande reseprogram, vilket vi hoppas skall passa många av våra medlemmar. Några reseprov: Hisingen Runt, Skottorps Slott + Ulvereds hjorthägn, Ullared, Wapnö julmarknad samt den omåttligt populära kulturresan till Tyskland i oktober. Därefter var det dags för kaffe med tillhörande fralla.

Mötets klo var Annette Seldéns fantastiska föredrag, med film- och bildspel, om Island. Annette är en enastående natur- och landskapsfotograf, uppvuxen i Fjärås och numera boende i Vallda. Hon visade bilder och filmer tagna från drönare/flygplan/markplan och under vatten. Fantastiska natur- och vulkanbilder och undervattensbilder från förkastningssprickan Silfra. Tack Annette för en synnerligen intressant och givande föreläsning.

Ordförande tackade mötesdeltagarna och hälsade dom välkomna till nästa medlemsmöte den 16 april. Därefter avslutades mötet med föreningslotteriet.

Lasse Lind

sekreterare