När den gravida kvinnan upptäckte att någon försökte stjäla bilen i garaget hotades hon med att få en kniv i huvudet.

Fängelse för hot mot gravid

Den livsstilskriminella 35-åringen från Åsa döms till fängelse i 2 år och 9 månader. Mannen döms bland annat för att ha hotat att sätta en kniv i huvudet på en gravid kvinna och för att ha försökt köra över en polis. 

Kungsbacka-Posten har tidigare skrivit om åtalet mot 35-åringen. I torsdags föll domen mot mannen och han döms till 2 år och 9 månaders fängelse. 

Det mest uppmärksammade fallet i domen gäller en händelse i mitten av november i fjol. 35-åringen gick in i en villa i Åsa och stal husägarens bilnycklar. Kvinnan i familjen vaknade av att hon hörde glas krossas och trodde först att det var hunden som slagit emot något. När hon gick upp såg hon att fönstret till köket var krossat och noterade att bilnycklarna var borta. Hon gick då ut till bilen och ryckte upp dörren. Då tändes lampan i bilen och hon såg 35-åringen sitta i förarsätet. Kvinnan skrek åt 35-åringen som sa att hon skulle släppa bildörren, annars skulle han sätta en kniv i huvudet på henne. Den gravida kvinnan och hennes man sprang in i huset och gömde sig i sovrummet och larmade polisen. 

Den knarkpåverkade mannen körde iväg med parets bil men polisen lyckades spåra mannen och fann honom vid Idala kyrka i Frillesås. När en av polismännen gick mot bilen startade 35-åringen bilen och körde rakt emot polisen, som lyckades hoppas undan. 

Domen gäller även flera fall av grov stöld där han bland annat stulit kontanter, jackor och solglasögon inne i främmande personers hem. Han döms också för att i samband med stölderna ha stulit bilnycklar och kört iväg deras bilar. Det skedde i Veddige och och Horred i mars i fjol. 

Emma Hellström

Relaterade artiklar
Fler artiklar