Fallet kan ha varit en olycka

En man föll från tredje våningen på Östanvindsgatan. Personen som satt anhållen har släppts.

– Vi tror inte längre att det är något brott som ligger bakom, säger Lars-Gunnar Perlinger, förundersökningsledare på polisens rotel för grova brott.

Mycket har hänt på Östanvindsgatan i kvarteret Varla i Kungsbacka. Den 8 juni, på morgonen, upptäckte en boende att det satt en kula i väggen när hon vaknade. Kvinnan hade hört en smäll på natten, men somnade om.

– Inget tyder på att hon skulle vara måltavla för den här kulan, säger Lars-Gunnar Perlinger.

I närområdet bor minst en person som är relativt tungt kriminellt belastad.

– Jag vill inte spekulera i detta, men det vore väl inte första gången man skjuter på fel adress, säger Perlinger.

Polisens krimjour har knackat dörr i området, men något motiv till skjutningen finns inte. Polisen har inte heller någon misstänkt.

I lördags kväll larmades polisen till en annan adress på Östanvindsgatan. Då hade en person hittats nedanför ett fönster sedan han trillat ut från tredje våningen. En person, som också fanns i lägenheten, anhölls misstänkt för dråpförsök. Han har nu släppts och avförts från utredningen.

– Det finns ett vittne som sett händelsen. Efter att vi pratat med vittnet finns det inget som tyder på att det är ett brott som har begåtts, säger Lars-Gunnar Perlinger.

Fortfarande pågår dock en utredning om mordbrand efter att en klotgrill på balkongen brunnit lite för bra.

– Vi kommer att undersöka spridningsrisken. Dessutom skickas en del material av det som finns i grillen på analys, säger Perlinger.

Läs även: Man föll från fönster – en anhållen

Tobias Sandblom

0300-68 18 61

tobias.sandblom@kungsbackaposten.se