Facebook fixade farten

När Linnea Wedin slog larm på Facebook om den fartfyllda vägen gick det snabbt. Efter 45 minuter hade Trafikverket flyttat skyltarna utanför hennes bostad.

– Nu hoppas jag bara att folk respekterar den fart som gäller, vädjar hon.

I det röda huset vid Gåsevadholms slott bor Linnea Wedin med sambo och tre barn. I hyreshuset bor sammanlagt fyra familjer varav två har barn.

Alldeles utanför dörren går vägen – och den är tämligen tungt trafikerad.

– Värst är det när all tung trafik går på vägen. De kör väldigt fort och jag tycker inte alls att de tar någon hänsyn till hastigheten, säger Linnea Wedin.

Tidigare rådde 50 utanför bostaden, men bilisterna körde fortare än så. Trafiksituationen fick Linnea Wedin att slå larm på Facebook.

Det gav resultat.

– Trafikverket sa att de skulle kolla på saken och kanske flytta på skyltarna. Det skulle ta omkring en vecka. Men det dröjde bara 45 minuter, sen hade de fixat saken. Helt sanslöst bra! Jag är oerhört tacksam över Trafikverkets snabba insats.

Nu är det 40 utanför den röda villan och skyltarna är bättre placerade. Linnea Wedin hoppas att fordonen ska följa rådande hastighet, men hon är skeptisk till det.

– Folk kör bokstavligen som galningar. De bilar som saktar in och visar respekt för rätt hastighet brukar jag vinka tacksamt på, säger Linnea Wedin.

Hon har tre barn, två, fyra och 18 år gamla. Mest orolig är hon för tvååringen, som inte fått något trafikvett än. Familjen har byggt ett stort staket runt tomten för att hålla barnen borta från trafiken.

– För 18-åringen är det också problem. Han tvingas gå 1,5 kilometer till skolbussen. Det är mörkt och smal väg, totalt livsfarligt. Jag vet att jag kanske låter gnällig, men jag är orolig. Folk kanske tycker att vi ska flytta, men det är inte så lätt när bostadssituationen ser ut som den gör i Kungsbacka. Vi planerar att bygga, men det ligger längre fram i tiden.

Linnea Wedin ser däremot fram emot sommaren. Bron stängs av från mars och sedan under nästan hela sommaren.

– Det blir många fina grillkvällar när vi bara hör forsens brus – underbart!

Tobias Sandblom

0300-68 18 61

tobias.sandblom@kungsbackaposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar