Ester planerar hålla öppet längre: ”Det kommer att göra mycket för oss”

Fram till 15 januari får krogarna bara servera alkohol till klockan 20. Aziz Acar, som bland annat driver restaurang Ester, tänker därefter hålla öppet till 22.

– Det kommer att göra mycket för oss och för kunderna, säger han.

Restaurangbranschen har fått ta mycket stryk under coronapandemin. Regeringen beslöt att det från 24 december till 15 januari inte får serveras alkohol efter klockan 20 på restauranger.

Den tiden är snart förbi. Från och med lördag ska krogarna få servera alkohol även senare. Restaurang Ester planerar därför att ha öppet till klockan 22.

– Det kommer att göra mycket. Många vill boka bord till klockan 19. Det har varit väldigt stressigt att äta och dricka under en timme, i stort sett omöjligt. Men kan man då få servera till klockan 22, så innebär det flera bord till. Folk kan njuta av mat och dryck i lugn och ro, säger Aziz Acar.

Han berättar att take away-serveringen har varit mycket framgångsrik, men tror och hoppas ändå på fler gäster på Esters.

– Det är möjligt att det kommer ett nytt förbud från regeringen, då får vi rätta oss efter det. Men om detta står sig, så kommer vi att ha öppet här och på Bar Vinci till klockan 22.

Läs även: Krögare om 22-stängning: ”En katastrof för branschen”

Tobias Sandblom

0300-68 18 61

tobias.sandblom@kungsbackaposten.se