Ytterligare en man har häktats i samband med kidnappningshistorien i Kungsbacka. En annan har dock släppts. Arkivfoto

En släppt efter kidnappning

En person har släppts. Men en ny har häktats. Utredning kring kidnappningshistorien i Kungsbacka fortsätter. Enligt uppgift ska en person ha spärrats in i en lägenhet i centrala Kungsbacka.

I slutet på april hittade polisen vapen och blodspår vid en lägenhet i Östra Villastaden. Men utredningen gick i stå eftersom ingen ville medverka.

Nu rullas den dock upp och enligt uppgifter till Kungsbacka-Posten handlar det om narkotika. Tre personer är misstänkta för att ha spärrat in en person och försökt att utpressa den personen. Dramat ska ha utspelat sig den 28 och 29 april. Polisen vill dock inte säga någonting.

– Utredningen är inne i ett mycket känsligt läge. Vi har därför valt att inte säga någonting om detta, säger Cecilia Bergsten, chef för Hallandspolisens rotel för grova brott.

Till en början satt tre personer häktade. En 55-årig man, en 20-årig kvinna och en 17-årig pojke. 17-åringen har nu släppts, men är fortsatt misstänkt för brott.

Under måndagen häktades en 19-årig man. Han är på sannolika skäl misstänkt för människorov, utpressning och grov misshandel. Brottsrubriceringen är samma på alla.

19-åringen, som är den senast häktade, har ett digert brottsregister trots sin ringa ålder. Första domen kom redan 2014 och gällde då försök till rån. Han dömdes då till ungdomsvård. Senast i maj, efter kidnappningshistorien, dömdes han för sju olika brott.

Mannen anhölls i sin frånvaro den 28 september och kunde gripas i lördags.

Tobias Sandblom

0300-68 18 61

tobias.sandblom@kungsbackaposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar