Eldningsförbudet hävs i hela kommunen

Eldningsförbudet tas bort från och med i dag i hela Kungsbacka kommun. Det efter att länsstyrelsen tagit bort det generella eldningsförbudet efter den senaste tidens regn.

Efter den senaste tidens nederbörd över hela Västra Götaland känner sig länsstyrelsen trygg i att ta bort det generella eldningsförbudet från och med tisdagen den 21 augusti.

– Vi ser att det har regnat en hel del i länet och risken för skogsbränder har blivit mycket mindre och därför har vi tagit beslutet, säger Charlotte Hagstrand, länsbrandingenjör.

Det är nu upp till varje kommun att avgöra om beslutet om eldningsförbud i skog och mark ska fortsätta att gälla eller inte. Kort efter att lännsstyrelsen meddelade sitt beslut på måndagsförmidddagen skrev räddningstjänsten Storgöteborg på sin facebooksida att de också häver eldningsförbudet.

Samtidigt manar räddningstjänsten till försiktighet och avråder eldning och grillning direkt på marken då det översta markskiktet fortfarande är torrt.

I förra veckan gick också Länsstyrelsen ned ifrån stabsläget som gällde bland annat frågor som foderbrist och djurhållning.

– Det ligger nu istället ute på den aktuella enheten och avdelningen som tar hand om respektive fråga, säger Charlotte Hagstrand. 

Björn Alm