Här blir Eira, 71, miljonär

Eira Eriksson var som ung barnpassare på Gåsevadholms slott. Nu är hon själv miljonär. Hon drog fram en miljon kronor från Postkodmiljonären Putte Nelsons guldkuvert.

Kungsbacka-Posten fick följa med när Postkodmiljonären delade ut pengar i Kungsbacka kommun. Eira Eriksson blev lurad av sina barn, Peter Eriksson och Camilla Holmberg.

– Jag trodde att vi skulle ut och åka någonstans. De sa bara att de hade en överraskning och att det hade med min födelsedag att göra, jag fyller snart år, säger Eira Eriksson.

Hon blev ordentligt chockad när Putte Nelson och tv-teamet bakom TV4-programmet Postkodmiljonären dök upp. Med sig hade han en miljon kronor.

– De kommer väl till pass, pensionen är ju inte så hög, säger Eira Eriksson.

Barnen strålade ikapp med sin mamma, som blev änka 1997 när maken Lennart gick bort.

– Mamma har alltid gett så mycket trots att hon inte alltid haft det så lätt. Hon har fått kolla på sparkontot många gånger, precis som många andra. Det måste vara meningen att det här hände, man blir nästan lite salig, säger Peter Eriksson.

Själv säger den nyblivna miljonären:

– Jag har inte fattat det här än. Jag kommer nog inte kunna sova i natt. Nu kommer jag kunna göra en massa saker. Kanske låta måla om huset. Jag har strävat här själv sedan 1997 när min man gick bort.

Text: Tobias Sandblom

Bilder: Mats H Ljungqvist