Foto: Västtrafik pressbild/Arkivfoto

Dyrare att resa med kontoladdning

Det blir dyrare att resa med Västtrafiks kontoladdning. Samtidigt så sänks priserna i i företagets app så att det blir samma pris på enkelresor i appen som med kontoladdning.

Det är från den 21 maj som Västtrafik höjer priset på enkelbiljetter med kontoladdning från 23 kronor inom en tätort, som i Kungsbacka, till 26 kronor. Samtidigt sänker Västtrafik alltså kostnaden för samma resa i appen To Go från 29 kronor till 26 kronor.

– Västtrafik To Go är uppskattad av våra kunder eftersom den förenklar resandet och vardagen. Nu vill vi att fler ska upptäcka hur enkelt det är att köpa sin biljett i mobilen. Vi fortsätter också att utveckla vår digitala service och lägga till nya smarta tjänster successivt, säger Lars Holmin (M), styrelseordförande Västtrafik i ett pressmeddelande.

Sedan appen lanserades förra våren har över 600 000 kunder köpt biljett via appen som nu står för ungefär 20 procent att Västtrafiks försäljning. Men företaget räknar med att den digitala försäljningen kommer öka rejält och att det inom fem år kommer vara åtta av tio som köper sin biljett digitalt.

Västtrafik har också bestämt att införa en återbäring som innebär att kunder som köper minst fyra biljetter under en vecka i Västtrafik To Go får tillbaka 20 procent av det sammanlagda värdet som används vid nästa köp.

Företaget betonar att kontoladdningar och kortläsare kommer finnas kvar för den som vill betala sin resa på det sättet.

Kajsa Lind

redaktion@kungsbackaposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar