Arkivfoto

Döms för sexuellt ofredande på äldreboende

En man som arbetade på ett äldreboende i kommunen döms för sexuellt ofredande av en kvinna som bodde på hemmet. Mannen tog sin hand under kvinnans blus.

Händelsen inträffade i juli förra året. Mannen som arbetade på äldreboendet var inne i kvinnans lägenhet på äldreboendet när hon sa att hon var stel i nacken. Mannen erbjöd sig då att massera kvinnans nacke och kvinnan tackade ja. I förhör berättar kvinnan hur mannen sa att han såg något som stack ut och stoppade därefter in sin hand under hennes blus och tog på hennes bröst.

Kvinnan berättade för den andra personalen vad som hänt och de rapporterade till chefen som gjorde en polisanmälan. Mannen åtalades i maj och nu döms mannen för sexuellt ofredande. Han döms till villkorlig dom. Men eftersom mannen blev av med jobbet i samband med händelsen anser Varbergs tingsrätt att den villkorliga domen inte ska förenas med böter.

Mannen är tidigare ostraffad och förekommer inte i belastningsregistret. Efter att händelsen uppdagades blev mannen avstängd från sitt arbete och han sa därefter upp sig.

Emma Hellström

redaktion@kungsbackaposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar