16-åringen hotade expediten med en pistolattrapp och skrek att han ville ha pengar.Foto: Polisen

Döms för rånförsök mot godisbutik

Två pojkar döms för rånförsöket mot butiken Lollipop i Onsala tidigare i år. Vid rånförsöket riktade de en pistolattrapp mot en ung kvinna som arbetade i butiken.

Det var vid öppningen av butiken den 8 februari i år som rånförsöket inträffade. De två 16-åringarna som nu döms för händelsen kom då in i butiken Lollipop i Onsala. Den unga kvinnan stod och sorterade brev i ett bakre rum när hon såg på övervakningskamerorna att två killar kom in i butiken. Den ena killen gick fram till disken och den andre stannade vid ytterdörren och de hade på sig rånarluvor.

Kvinnan fattade misstankar och stannade avvaktande vid dörren när hon såg att killen vid disken hade en påse och ett pistolliknande föremål, som hon uppfattade som riktig. Killen skrek att hon skulle ge dom pengarna men kvinnan började då att springa mot bakdörren och säger i förhör att hon trodde att de sprang efter henne. Kvinnan uppger att hon var mycket rädd och ramlade på vägen på dörren. Efter att hon förstått att pojkarna lämnat butiken vågade hon sig ut i lokalen igen, låste dörren och ringde på hjälp.

De båda 16-åringarna har erkänt att de försökte råna butiken och Varbergs tingsrätt dömer dem båda till ungdomsvård. Den ena pojken döms även för ringa narkotikabrott och ungdomstjänst på 40 timmar.

Av domen framgår att pojkarna planerat att råna butiken sedan ett par dagar tillbaka. Den ena killen ska ha backat ur men ångrade sig i sista sekund. Pojkarna uppger att de bytte kläder i en dunge och efter rånet bytte de om och återvände. Pistolattrappen hittades senare av polisen i samband med en husrannsakan.

Läs mer:Här rånas godisbutiken

Pojkarna ska även betala ett skadestånd på nästan 15 000 kronor till kvinnan som arbetade i butiken vid rånförsöket.

Emma Hellström

redaktion@kungsbackaposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar