Runda Bilia-huset, Kolla Backe-området och Varlaskolan är några av de byggnader som genom åren nominerats till kommunens Arkitekturpris. Nu pågår omröstningen om årets vinnare.

Dags att rösta om bästa arkitekturen

Kandidaterna är utsedda och nu öppnar omröstningen om vem som ska vinna Kungsbacka kommuns arkitekturpris 2018.

Sedan några år tillbaka delas kommunens arkitekturpris ut i två klasser. Det handlar dels om Bästa bostadshus och dels om bästa stadsmiljö. Vilka som ska tävla vaskades fram i våras genom att Kungsbackas invånare fick nominera de olika kandidaterna. Nu har finalisterna i tävlingen utsetts.

I kategorin Bostadshus tävlar en villa i Lerkil, tillsammans med bostadsområdet på Seglarängsvägen i Sandlyckan och ett flerfamiljshus i Kolla Parkstad. De tävlande i Bästa stadsmiljö-klassen är gatumiljön i nya området Tölö Trädgårdar, djurhuset i Onsala församlings Noas Ark och en nybyggd företagslokal i verksamhetsområdet Bolsheden.

Och kommuninvånarna får säga sitt om vilka som ska vinna de prestigefyllda priserna. Vill man ha ett ord med i laget om var den bästa arkitekturen finns så går det bra att lägga sin röst i den omröstning som pågår på kommunens hemsida fram till den 9 september. Vinnarna kommer att belönas med pompa, ståt och priser i samband med Tjolöholms skördefest den 5 oktober.

Kungsbacka kommuns arkitekturpris har delats ut sedan 1993.

Läs mer: Tid att nominera till arkitekturpriset

Mats H Ljungqvist

0300-519 83 mats.h.ljungqvist@kungsbackaposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar