Clark Olofsson:

”Jag hamnar alltid i Kungsbacka”

Clark Olofsson, numer Daniel Demuynck, har släppts ut fängelset. Kungsbacka-Posten har fått en exklusiv intervju med Sveriges mest kände brottsling.

– Förr eller senare hamnar jag i Kungsbacka. Men nu ska jag bara ta det lugnt i en månad, säger han till Kungsbacka-Posten.

I måndags kväll kom Clark Olofsson till Sverige. Han har suttit i belgiskt fängelse sedan 2016.

– Nu ska jag bara ta det lugnt och umgås med släkt och vänner. Det blir en månad när jag inte ska göra någonting. Jag ska bada, käka gott, dricka pilsner, sola mig utan att hamna för mycket i solen. Sen är det ett filmbolag som jag håller på att snacka med. Jag ska läsa igenom ett filmkontrakt på sju sidor, säger Clark Olofsson.

Han är född i Trollhättan, uppväxt i Göteborg och har täta kontakter med Kungsbacka som han ofta besöker.

– Jag har min båt liggandes i Gottskär, eller om det är Ledet. Det är väldigt trevliga trakter. Förr eller senare hamnar jag alltid i Kungsbacka, men jag har inte bestämt var jag ska bosätta mig. Det får bli en senare sak att ta hand om. Nu måste jag skaffa pass och allt möjligt, alla viktiga papper. Jag höll på att bli avkastad från tåget, men jag klarade mig.

Clark säger att han redan glömt det förflutna. Att det bara tog fyra sekunder för honom att skaka av sig den senaste fängelsevistelsen.

Och du tänker inte åka tillbaka igen?

– Nej, jag tänker inte åka tillbaka någonstans. Nä, men det blir inget fängelse mer. Nu är jag ju faktiskt pensionär dessutom. Jag har kommit halvtid i livet i alla fall, säger Olofsson, som nu vilar ut hos släktingar i Malmö.

Vad ska du göra härnäst?

– Allra först ska jag skaffa mig alla handlingar som jag måste ha, jag har ingenting. Sen ska jag börja pula med mina böcker. Jag ska skriva klart några och redigera dem, säger Clark Olofsson.

Tobias Sandblom

0300-68 18 61

tobias.sandblom@kungsbackaposten.se