Centern kan bli stora vinnaren

Centern ser ut att gå mot bästa valresultatet på 30 år. Det får kommunalrådet Fredrik Hansson att jubla. – Nu kan invånarna i Kungsbacka få se ett ökad inflytande från oss med allt vad det innebär, säger Centerns kommunalråd i Kungsbacka.

TV4 säger att Centerpartiet får 9,4 procent medan SVT ger partiet 8,9. Det var en jublande glad Fredrik Hansson som tog emot på partiets valvaka på restaurang Ester.

– Klart att detta ser bra ut, men det är bara en vallokalsundersökning från riket, säger Fredrik Hansson.

Siffrorna visar att Centerpartiet kan komma att göra sitt bästa val på 30 år.

– Absolut är vi glada, det är väldigt muntert. Det är en arbetsseger, vi har jobbat som ett lag, både i riket och i kommunen. Det är väldigt kul att fira detta ikväll, säger Fredrik Hansson.

Hur kommer detta spegla av sig i de kommunala siffrorna?

– Svårt att sia om, men känslan har varit god under hela valrörelsen och hela dagen idag. Jag har pratat med många väljare, många vill prata med oss och om vår politik. Vi kommer att göra ett bra resultat lokalt, men hur bra får jag lov att återkomma till.

Om det blir ett så bra resultat som det ser ut att bli för Centern, vad innebär det för Kungsbackaborna?

– Det innebär ett större inflytande för Centerpolitiken. En satsning på miljöfrågorna och kultur- och fritidsfrågorna. Bland annat idrotten, som är en av våra hjärtefrågor, säger Fredrik Hansson.

Tobias Sandblom

0300-68 18 61

tobias.sandblom@kungsbackaposten.se