Cementbil välte i rondell – orsakade trafikkoas

En cementbil välte i en rondell i centrala Kungsbacka under fredagsmorgonen. Långt in på förmiddagen låg den fortfarande kvar och det var mycket trafik och långa köer på platsen.

Larmet om en trafikolycka kom strax efter klockan sju. En lastbil ska ha vält i rondellen där Säröleden möter Kungsgatan.

– Det är en cementbil som har vält. Vi är precis skickade till platsen, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson i region Väst.

Räddningstjänsten är på plats med två bilar och hjälper till med att sanera området.

– Det har runnit ut lite betong, säger Jonas Gill, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

Cementbilen ska just nu ligga på sidan i rondellen och den behöver komma på rätt köl innan den kan bärgas.

Strax efter klockan halv åtta meddelande räddningstjänsten att de lämnat platsen. Företaget som äger bilen ska själva se till att platsen saneras och att bilen bärgas.

– Man ska kunna ta sig förbi, men det är lite begränsat. Vi är klara där, men det är bärgning och sanering som kan dra ut på tiden, säger Ola Nilsson på SOS Alarm.

Stor polisinsats

Vid halv nio på förmiddagen stod polisen fortfarande och dirigerade trafiken genom rondellen. Köerna hade då hunnit bli långa genom stan.

– Det flyter sakta på, men vägen kommer stängas av helt när cementbilen ska bärgas. Bärgningsbilen är beställd, säger Anna Göransson.

Ingen person ska ha skadats i olyckan och i nuläget är det för tidigt att uttala sig om huruvida det finns någon brottsmisstanke.

Strax efter klockan tio på förmiddagen låg betongbilen fortfarande i rondellen. Polisen fanns kvar för att dirigera trafik och det ska fortfarande ha varit långa köer och mycket trafik på platsen.

– Jag kan inte se att bärgningsbilen är på plats än, säger Anna Göransson.

Vid lunchtid ska bilen ha bärgats. Polisen har lämnat platsen och trafiken ska flyta på utan hinder.

Louise Jungmalm

louise.jungmalm@kungsbackaposten.se