Butiksrån med kofot

En butik i centrala Kungsbacka blev rånad idag vid lunchtid. Rånaren var beväpnad med en kofot och efterlyses nu av polisen.

Idag vid lunchtid rånades en butik på Borgmästaregatan av en man som slog butiksbiträdet med en kofot på armen och sedan tillgrep pengar ifrån kassan.

– Han kommer in och slår butiksbiträden en eller två gånger på armen med en kofot, berättar Hans Lippens, presstalesman för polisregion Väst.

Enligt polisen är det oklart i nuläget hur mycket pengar gärningsmannen har kommit över. Efter rånet flydde mannen till fots. Butiken är avspärrad för teknisk undersökning och polisen söker i närområdet efter mannen.

Ingen är gripen än och butiksbiträdet förhörs just nu av polisen.

– Målsägaren har varit på vårdcentralen men har inga allvarliga skador, berättar Lippens om offret som var ensam i butiken när rånet skedde.

Polisen eftersöker nu efter den misstänkta gärningsmannen, en man i 20- till 30-årsåldern i centrala Kungsbacka. Vid klockan 11.45 har han setts springa ifrån platsen från Kungsmässan mot biblioteket. Mannen kan eventuellt haft en plastpåse eller liknande i handen.

Klaus Buchholz