Blev kapad på sin bil

Klockan var 05.55 då mannen från Kullavik skulle till sitt jobb. Då dök två män och hotade honom med kniv för att få hans bil. ”Den är försäkrad, du får tillbaka allt” sa den ena mannen. Nu åtalas duon.

Det var den 18 maj i år som mannen från Kullavik var på väg till sitt jobb. Han hade tänkt ta cykeln när en man med kniv dök upp inne i garaget. Den 20-årige mannen hotade bilägaren med kniv och krävde att få bilnycklarna. Ägaren vägrade först och tog ett tag om armen som höll i kniven.

”Stick honom, stick honom”, ropade då 20-åringen till sin 26-årige kompis. Bilägaren släppte då bilnycklarna.

De båda männen lyckades dock inte få i backen utan körde in i garageporten två gånger om. Bilägaren fick visa hur man la i backen för att inte garaget och bilen skulle förstöras mer. Till slut kom männen iväg.

Husägaren hade även blivit av med sina husnycklar och fick springa till grannen och larma. Polisen var på plats snabbt.

Ett par timmar senare kunde männen gripas. De hade stannat vid ett företag där de bad om att få låna en mobilladdare. Personalen blev fundersamma och ringde polis.

Männen hade då ändrat en av bokstäverna på registreringsskylten.

20-åringen erkänner brott. Han erkänner även ett rån mot McDonalds i Landvetter två år tidigare. Vid båda tillfällena hävdar mannen att det beror på knark. Vid bilrånet behövde han narkotika och när det gäller McDonaldsrånet behövde han betala en knarkskuld.

26-åringen nekar till brott. Han hävdar att 20-åringen hotat honom.

Männen åtalas för grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel, rån, ringa narkotikabrott och märkesförfalskning. 20-åringen åtalas även för rånet mot hamburgerrestaurangen.

Tobias Sandblom

0300-68 18 61

tobias.sandblom@kungsbackaposten.se