Bil körde in i räcke – föraren stack

En personbil har kört in i ett räcke på Varbergsvägen i Rågelund. I drygt en timme rådde begränsad framkomlighet.

16.16 inkom larmet till räddningstjänsten om att en personbil kört in i ett räcke på Varbergsvägen. När de anlände till Rågelund, där olyckan inträffat, fanns dock ingen kvar i bilen.

– Det har inte gått att hitta den som körde bilen, så det är oklart om någon är skadad, säger larm- och ledningsoperatören Johan Eklund.

Uppgiften för räddningstjänsten blev att försöka flytta på bilen. I drygt en timme rådde begränsad framkomlighet längs sträckan, men den var inte helt spärrad – ett av de två körfälten var fortfarande farbart.17.20 hade räddningstjänsten lämnat olycksplatsen. Bärgningsbil var då beställd.

Anna Göransson, polisens presstalesperson i väst, säger till Kungsbacka-Posten att de nåtts av larmet men inte skickat ut någon till platsen.

Hon vill inte spekulera i vad som kan ha fått föraren att lämna fordonet.

– Jag vågar inte gissa. Det kan vara så att personen inte har haft med sig någon mobiltelefon och behövt ge sig ut för att hitta hjälp, eller så är det någonting annat som ligger bakom och som gör att den drabbade inte alls vill bli hittad? Förhoppningsvis vet vi mer senare.

Tobias Holmgren

tobias.holmgren@kungsbackaposten.se